Historia

Länsi-Uudenmaan Kirjoittajat - Västra Nylands Skribenter -yhdistyksen toiminnasta v. 1969:

"Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 3.10.1969 Lohjalla, ravintola Anttilassa. Kokouksen olivat kutsuneet koolle kirjailijat Iiris Kähäri ja Erkki Ahonen. Kutsua oli noudattanut 21 henkilöä. Kokouksessa päätettiin perustaa Länsi-Uudenmaan Kirjoittajat - Västra Nylands Skribenter -niminen yhdistys, jonka kotipaikaksi äänestyksen jälkeen tuli Lohjan kaupunki ja jonka jäseniksi pääsevät Länsi-Uudellamaalla kirjoilla olevat kirjailijat, kirjoittajat ja kirjallisuuden ystävät.

Yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoittivat kirjailijat Iris Kähäri ja Erkki Ahonen, sekä yhdistyksen sihteeri Juhani Silván.

Perustavan kokouksen jälkeen yhdistys on kokoontunut marraskuussa Karkkilassa ja joulukuussa Lohjalla. Kokouksissa on kaavailtu yhdistyksen toimintamuotoja, laadittu säännöt ja keskusteltu vapaasti kirjallisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

 

 

Yhdistyksen johtokuntaan ovat kuuluneet seuraavat henkilöt:
Puheenjohtaja: Iris Kähäri
Varapuheenjohtaja: Erkki Ahonen
Sihteeri: Juhani Silván
Johtokunnan jäsenet:
Eero Ahola, Yrjö Koivukari, Jarmo Ruoste, Tommy Taberman (eronnut), Markku Lehto (eronnut), Urho Vähäniitty (eronnut), Ulpu Järvinen, Marja Rekola ja Anja Nousiainen."

Tommy Tabermanin ja Markku Lehdon erokirje alla.

Iris Kähäri