3.7. Päivi Lappalainen: Villikon vauhtivuodet liftaten

PÄiviÄ

VILLIKON
VAUHTIVUODET
LIFTATEN

 

Sain lahjaksi Päivi Lappalaisen 150-sivuisen omakustanteen Villikon vauhtivuodet liftaten.

Vastuullinen kustantaja: Päivi Lappalainen

Valmistaja: Bookea.fi, painettu EU:ssa

Kansikuva: Kristiina Lähteenmäki-Hein, Kysymyksiä

ISBN 978-952-94-3221-9

 

Kirja on mielenkiintoinen, omaelämäkerrallinen teos, joka kertoo kirjoittajan omista vauhdikkaista nuoruusvuosista. 

Minulle, joka en ole koskaan käynyt ainoallakaan musiikkifestarilla, enkä kätellyt ketään muusikkoa – taidan valehdella, kerran Mikko Kuustosta ja jonkin kerran Tomi Metsäketoa – oli kirja kaikkine nimekkäine musikantteineen kiehtova ja kutkuttava hyppäys festareitten maailmaan. 

Kirjoittaja kertoo ihailtavan avoimesti omista töppäilyistään, seksuaalisesta heräämisestään, kokemuksistaan, ystävyydestään musikantteihin, ja siinä ohella ystävyydestä koulutovereihin, jotka hänen laillaan liftasivat ympäri Suomea keikkapaikalta toiselle, leiriytyen pelottomasti milloin missäkin.

Olen kirjailijaa niin paljon vanhempi, että minun nuoruudessani ei kirjassa kuvattujen kaltaisia festareita edes ollut, saati että nuoret tytöt olisivat kuljettaneet alkoholia kasseissaan tai juhlineet niin railakkaasti kuin kirjailija kuvaa tehdyn. Villit tarinat sijoittuvat vuosiin 1980–1985. 

Takakannessa sanotaan että ”nuoren Päivin tie vie festareille ja konsertteihin ympäri Suomen”, ja niin se todella vie, vieläpä koko ajan liftaten.

Kertomuksissa käydään useiden tämän päivän muusikoiden nuoruuden päivien keikoilla, takahuoneissa ja liftataan heidän keikkabusseissaan.

Kirja on hauska kurkistus 80-luvun bändien ja heidän fanittajiensa maailmaan. Suosittelen. 

Ulla Welin

Päivi Lappalainen: Villikon vauhtivuodet liftaten