Raija-Sinikka Rantala Kirjakahvilassa 6.9.2012

Raija-Sinikka Rantalan monta kosketuspintaa


Raija-Sinikka Rantala on teatteriohjaaja ja -vaikuttaja, kirjailija. Siksi ei ollut ihme, että Kirjakahvilan 6.9.2012 ilta venyi. Keskusteltavaa ja kyseltävää näet riitti, ja illan vieras osallistui eloisasti keskusteluun.


Ehkä harvemmin tunnettu Rantalan toimintakenttä on löytynyt Afrikasta. Hän on maanosan eri maissa tuonut suomalaista teatteriosaamista paikallisille toimien heidän kanssaan aidossa vuorovaikutuksessa.


Mielenkiintoista keskustelua syntyi hänen kirjoistaan ja niiden taustoista. Kokemukset vierailevana ohjaajana Moskovan taiteellisessa teatterissa saivat Raija-Sinikka Rantalan kirjoittamaan kuvauksen ja analyysin ohjauksen vaiheista kirjan Klovni. Toinen kirjakahvilassa runsaasti keskustelua herättänyt kirja oli Optimisti, jonka Rantala on omistanut edesmenneelle ystävälleen, näyttelijä Antti Arolle.


Raija Sinikka Rantalan tämän vuoden romaaniuutuus on Miekkatanssi, jossa aiheena on parisuhde, joka rakentuu entisten suhteiden raunioille ja osoittautuu muuksi, mitä kumpikin oletti.


Illan isäntänä toimi Riku Räihä, joka innostuksellaan innosti muita ja tiedoillaan syvensi muiden tietämystä.

Teksti ja kuvat Jorma Hyvönen

Miekkatanssi