22.11.12 Eevi Kaasinen Kirjakahvilassa

Eevi Kaasinen
Liikkeen harmonia – naisvoimistelua runon siivin
Into Kustannus, 2012, 266 sivua
Eevi Kaasisen liikunnallinen ura alkoi jo pikkutyttönä TUL:n helsinkiläisessä seurassa Toukolan Teräksessä, ja liikunnasta tuli hänelle henki ja elämä.
Reijo Frank lauloi.
Reino Bäckström säesti ja lauloi.

”Me annoimme liikkeen viedä ja aaltoliikkeemme jatkoi syketään avaruuteen”

 

Eevi Kaasinen loi uransa liikunnanopettajana Vantaalla, mutta elämäntyönsä hän on tehnyt rytmisen naisvoimistelun parissa. Elämäntyö jatkuu nyt muistelmien muodossa.

Eevi Kaasinen oli Uudenmaan Kirjoittajien kirjakahvilavieraana Työväenliikkeen kirjastossa 22.11.–12. Hän kertoi elämäntyöstään, rytmisen naisvoimistelumme luonteesta ja menestyksestä sekä runoistaan, joita hän myös lausui. Eevin runot ovat olleet osa hänen pedagogiikkaansa – monesti on ollut helpompaa kertoa runolla, mihin liikkeillä pyritään, miten on onnistuttu ja missä on vielä korjattavaa. Ne opetukset toimivat edelleen. Samoin Eevin piirrokset, joilla hän on kuvittanut koreografiaa.  

Toisin kuin esimerkiksi kuntosaleilla treenaavat, rytmiset voimistelijat eivät tarvitse venyttelyä ennen tai jälkeen harjoitusten, sillä harjoittelu ja esiintyminen ovat mitä parhainta venyttelyä itsessään.  

Illan isäntänä toimi Pentti Peltoniemi. Trubaduuri Reijo Frank lauloi ja häntä säesti haitarillaan muusikko Reino Bäckström, joka myös lauloi Reijon mukana.

Tunnelma oli tiivis, yleisö eli mukana ja liikuttui niin Eevin esiintymisestä kuin laulun ja musiikin voimastakin. Ja upeasti trubaduuri ja muusikko tihensivät tunnelmaa tulkitsemalla venäläisiä romansseja ja esittämällä lauluja ystävyydestä ja rakkaudesta.

Seuraava kirjakahvila on torstaina, 24.1.2013.  Silloin kirjailija Timo Sandberg vierailee kertomassa historiallisesta romaanistaan, joka sijoittuu 1920-luvulle. Kirja ilmestyy tammikuussa.

Tervetuloa!

Jorma Hyvönen

teksti ja kuvat