Porvoon kirjastovierailu 15.9.2011

Kirjastonhoitaja Heidi Häivälä

Uudenmaan kirjoittajien kirjastokiertue HALU JA HÄPEÄ käynnistyi Porvoosta 15.9.2011

 

Uudenmaan Kirjoittajien yhdessä paikallisten kirjastojen kanssa käynnistämä vierailusarja lähti liikkeelle Porvoon kirjastosta 15.9.2011. Aloitus juhlisti myös osaltaan Porvoon kirjaston 150. toimintavuotta.

 

Puitteiltaan Porvoon kaupunginkirjasto - Uudenmaan maakuntakirjasto on mitä erinomaisin hoitamaan palvelutehtäväänsä, onhan rakennus uusi ja komea ja aivan kaupungin keskustassa. Lyhyen vierailumme aikana koimme, että myös kirjaston henki on kohdallaan. Ainakin meitä pidettiin hyvänä. Siitä kiitos kirjastonhoitajille: Marika Sykölle ja Heidi Häivälälle!

Harri Roussi lausui runoja kokoelmastaan Halu ja häpeä.

Illan tähtenä Harri Roussi

Uudenmaan Kirjoittajien aktiivilta, runoilija Harri Roussilta ilmestyi kesällä runokokoelma Halu ja häpeä (Neirol-kustannus, 2011). Roussi luki mm. ranskan kielestä suomentamansa runon ranskaksi ja suomeksi ja kertoi runoistaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Tuntia aiemmin hän oli tekstiklinikassamme keskustellut ruotsinkielisten kirjoittajien kanssa heidän teksteistään.

 

 

 

 

Kokemusta pitivät sekä klinikan vieraat että Harri Roussi hyvänä, tunnelmaa lämpimänä ja rentona. Toinen klinikan vetäjä, Christine Hammar oli osasyynä hänkin rentoon ja palkitsevaan tunnelmaan, joka jatkui koko loppuillan.

Christine Hammar ja Anja Ström kertoivat Kerrospeilistä.
Kerrospeioli: 7 naista, 7 tarinaa...

Christine Hammar ja Anja Ström esittelivät Kerrospeili –kirjaa (Ukir, 2010), joka koostuu seitsemän naisen tarinoista. Kirjan syntyhistoria on mielenkiintoinen, kuten itse teoskin.

Hammar johdatteli meidät ideoiden maailmaan, kertomalla esimerkein mistä ideoita tarinoiksi voi  löytää. Porukalla kehiteltiin monta ideaa, joista ehkä joku vielä muotoutuu dekkariksi, fantasiatarinaksi, runoksi ja vaikka miksi.

Seuraavaksi kiertueemme suuntautuu Hyvinkäälle, Järvenpäähän ja Karjaalle. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Tekstiklinikassa keskustellaan kahden kesken kirjoittajan kanssa hänen tekstistään, kirjoittamisen avainkohdista ja kutakin kirjoittajaa kiinnostavista asioista. Tuokaa tekstejänne mukaan, runoa tai proosaa, asiatekstiä tai fiktiivistä.

28.9.2011 Keskiviikko: Hyvinkään kaupunginkirjasto, Hämeenkatu 7, Hyvinkää. Tekstiklinikka klo 17:00–18:00, paneeli ja muuta ohjelmaa kirjoittamisesta klo 18:00–19:45.

11.10.2011 Tiistai: Järvenpää kaupunginkirjasto, Kirjastokatu 8, Järvenpää. Tekstiklinikka 17:00-18:00, paneeli ja muu ohjelma 18:00-19:45.

16.11.2011 Keskiviikko: Karjaan kaupunginkirjasto, Keskuskatu 90–92 Karjaa. Tekstiklinikka 16:00–17:00, paneeli ja muuta ohjelmaa kirjoittamisesta klo 17:00–18:45

Jorma Hyvönen