HUOMIO!

Christine Hammar
20.3.2020

Yhdistyksen vuosikokous siirretään.

HYVÄ JÄSEN: YHDISTYKSEMME VUOSIKOKOUS 28.3.2020 SIIRRETÄÄN

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Tästä johtuen Uudenmaan Kirjoittajat ry:n 28.3.2020 pidettäväksi ilmoitettu vuosikokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan koronaviruksesta johtuen. Huhtikuun tilaisuudet siirretään soveliaampaan, myöhemmin ilmoitettavaan aikaan pidettäviksi.

Yhdistyksen nykyinen hallitus jatkaa tehtävässään toistaiseksi.

Etäkokousta on vaikea järjestää, semminkin kun sellaisesta ei säännöissä ole mainintaa. Kaikilla ei ole edes sähköpostia, saati tietokonetta tai puhelinta, jotta yhteiskokous voitaisiin tai osattaisiin halukkaille järjestää.

 

Hallituksen linjaamat toimenpiteet voit lukea täältä:

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

 

Muutama nosto:

- Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

- Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

- Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Yhdistyksen säännöissä määrätty takaraja kokouksen pitämiselle ja tilinpäätöksen vahvistamiselle (maaliskuu) joudutaan siis ylittämään.

Tilanne on kuitenkin niin poikkeuksellinen, että yhdistyksen sääntöjä ei voida pilkulleen noudattaa. Yhdistyksellemme tai sen jäsenille tilanteesta tuskin aiheutuu kohtuutonta vahinkoa.

Uusi vuosikokousaika ilmoitetaan ja tapahtumista tiedotetaan tuonnempana.

 

Terveisin

Uudenmaan Kirjoittajat ry

hallitus