Kirjakahvilassa Hanne Dahl ja Usvassa uinuu uhka

Hanne Dahl: Usvassa uinuu uhka
Hanne Dahl: Usvassa uinuu uhka
Hanne Dahl
Hanne Dahl
Aika: 11.6.2019 klo 17:00 - 19:00
Paikka: Vallilan kirjasto, Päijänteentie 5, 00550 HELSINKI

USVASSA UINUU UHKA

Hanne Dahlin juonirikkaat ja lempeätunnelmaiset dekkarit kertovat hauholaisen kyläyhteisön rikoksista ja rakkauksista. Sarjan kuudennessa osassa kuolemantapauksen tutkintaa siivittää samanaikainen katoaminen.

Taidemaalari Viola Anker, saksalaisen kirurgin Dieter Ankerin leski, on Suomeen palattuaan toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja vuokrannut huvilan järven rannalta keskeltä Hauhon kirkonkylää. Hänen kanssaan asuu lukion ensimmäistä luokkaa käyvä veljentytär Mella Sallikari, jonka elämä ei sovi opettajaisän uusperheeseen. Pihamökkiä asuttaa isän entisen työpaikan siivooja-keittäjä miesystävänsä kanssa.
Vappuaattona Viola järjestää juhlat huvilassaan. Aamun valjetessa yksi juhlijoista löytyy kuolleena rantavedestä ja toinen on kadonnut jäljettömiin.

Hellevin Hovissa odotellaan mökkikauden käynnistymistä. Rauha kuitenkin järkkyy pian, kun lähinaapurustossa sijaitsevan huvilan kuolemantapaus ja tutun ihmisen katoaminen paljastuvat. Rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilaisen ja vanhempi konstaapeli Päivikki Noron tutkittavaksi päätyvä rikos vaikuttaa tavallistakin sotkuisemmalta, mutta yllättäväksi avuksi ilmaantuu tarkkasilmäinen ja herkkäkorvainen Sanelma Raikku Hellevin Hovin naapurista.

Hanne Dahlin (Anne Syrjä, s. 1949) hauholaisen kyläyhteisön tapahtumista kertovan dekkarisarjan aiemmat osat ovat Vaara vierailee kylässä (2013), Kuka olisi uskonut (2015), Vaiettu velka (2016), Selvästi syyllinen (2017) sekä Hiljainen tahto (2018). Syrjä on Suomen Kirjailijaliiton, Espoon Kirjailijoiden, Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistyksen ja Uudenmaan Kirjoittajien jäsen.

Kirjailijaa haastattelee toinen dekkaristi, kirjailija Timo Saarto.