Kirjailijavieraina Nora Lehtinen ja Eija Sandberg

Nora Lehtinen
Nora Lehtinen
Taika-aurinko
Taika-aurinko
Tumman verhon takana
Tumman verhon takana
Aika: 24.5.2022 klo 17:00 - 19:00
Paikka: Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio -sali

Nora Lehtinen on kolmen lapsen äiti ja työskennellyt viime vuodet kirjoittamisen parissa, mm. lastenkirjailijana, käsikirjoittajana Pikku Kakkosessa sekä perustajana Loitsutoimisto tarinamediassa. Koulutukseltaan hän on viestintäkasvattaja ja monimediatoimittaja. Opintoja löytyy myös erityispedagogiikasta. 

Lehtinen on aiemmin työskennellyt useita vuosia erityisopetuksen parissa. 

Hän on saanut opettajana ja äitinä seurata lasten ainutlaatuista kykyä muuttaa tavallinen arki suureksi seikkailuksi. Elämän ihmettelystä ja arjen seikkailuista onkin moni tarina saanut alkunsa.

Lehtiseltä on ilmestynyt kahdeksan lastenkirjaa: 

Ainon ja Matiaksen selkokirjasarja, Hilma-tädin seikkailuista kertova lastenromaanisarja sekä Piirretään satuja iholle -sarjan Hattaratuuli ja Taika-aurinko.

 

Eija Sandbergin esikoisteos Tumman verhon takana kertoo kymmenvuotiaan Saimin ja hänen perheensä evakkomatkasta.

Matka Hiitolan Tiurulasta tuntemattomaan alkaa, kun talvisota syttyy äkkiarvaamatta vuonna 1939. Ensimmäisenä määränpäänä on Pohjanmaa, josta matka jatkuu isän oikkujen mukaan paikasta toiseen.

Isän vahva tahto palata Karjalankannakselle ei hiivu hetkeksikään ja lopulta perhe pääsee takaisin kotiin. Monien suurten menetysten ja surun murtamina Saimi ja hänen perheensä joutuvat kokemaan toisen kipeän lähdön evakkoon.

Eija Sandbergin esikoisteos pohjautuu suurimmaksi osaksi hänen äitinsä Saimi Virtasen haastatteluihin ja osaksi hänen enonsa Vilho Rahusen muistiin kirjoittamiin tapahtumiin.

Saimin kokemukset ovat piirtyneet syvälle hänen sieluunsa ja ovat purkautuneet tarinoina joiltakin osin jo kirjoittajan lapsuuden aikana.

Teos on palanen kulttuurihistoriaa, josta lukija voi löytää samastumispintaa omaan, vanhempiensa tai isovanhempiensa elämään.

Kirjan kuvituksena on valokuvia ja piirroksia myös lukujen lopussa.

Kirjailijoita haastattelee yhdistyksemme jäsen, kirjailija ja runoilija Ulla Welin.